محققین مرکز Bioviva اعلام کردند نهتنها روند پیری را متوقف، بلکه جریان آن را به سمت جوانسازی معکوس کردند الیزابت پاریش مدیرعامل Bioviva بر اساس شواهد آزمایشگاه و بالینی ادعا میکند که بشر در تاریخ جهان توانسته است آثار روند پیری را متوقف و معکوس کند. این موفقیت به لطف آزمایشهای ژندرمانی شرکت بایوویوا بهدستآمده است
الیزابت پاریش عمر جاودانه طبیعی خواهد داشت،
روند پیری متوقف شد
محققین مرکز Bioviva اعلام کردند: نهتنها توانسته اند روند پیری را متوقف، بلکه جریان آن را به سمت جوانسازی معکوس کردند
الیزابت پاریش، عمر جاودانه ی طبیعی خواهد داشت، روند پیری متوقف شد!!!
ساعاتی پیش، محققین مرکز Bioviva اعلام کردند: نه تنها روند پیری را متوقف، بلکه جریان آن را به سمت جوانسازی معکوس کردند.
الیزابت پاریش مدیرعامل Bioviva ، بر اساس شواهد آزمایشگاه و بالینی ادعا میکند که بشر در تاریخ جهان توانسته است، آثار روند پیری را متوقف و معکوس نماید. این موفقیت به لطف آزمایشهای ژندرمانی شرکت بایوویوا به دستآمده است.
این شرکت در سال 2015 اولین سری از آزمایشهای ژندرمانی را اجرا کرد. در این سال دو نوع آزمایش ژندرمانی انجام شد، اولی مربوط به جلوگیری از تحلیل رفتن عضلات با افزایش سن می باشد، و دومی استفاده از ژندرمانی برای مقابله با کاهش سلولهای بنیادی بدن به علت بیماریهای سن بالا بود.
پاریش مجبور بود بیخطر بودن روش ژندرمانی را بر روی خود اثبات کند، زیرا نتایج بهدستآمده از آزمایشهای او، برای اولین بار بود، که افزایش بسیار موفقیتآمیز طول تلومر در انسان را نمایش میداد. البته برای اثبات بیخطر بودن این روش برای انسان، در ابتدا باید در درازمدت بررسی شود و از تحقیقات موشکافانه دانشمندان زیادی سربلند بیرون بیاید.
الیزابت پاریش دراینباره در یکی از نوشتههای خود گفته است که :
در حال حاضر این نتایج تنها میتواند برای افرادی که بیماریهای مربوط به پیری را دارند مورد استفاده قرار گیرد. هرچند که برای مقابله با بیماریهای پیری، تغییر سبک زندگی پیشنهاد میشود؛ اما درنهایت آثار چندانی بر کنترل این روند ندارد و این بیوتکنولوژی است که میتواند بهترین راهکار برای کنترل و معکوس کردن روند پیری باشد. اگر این نتایج درهرجایی بتواند دقت خود را در کنترل روند پیری نشان دهد، ما موفق به ساخت تاریخ جدیدی در زندگی بشر شدهایم.
با وجود این گفتهها، خود پاریش نیز معتقد است که تحقیقات بیشتری برای تائید این فرایند نیاز است، اما اگر تحقیقات این نتایج را تائید کند قطعاً انقلاب بزرگی رخ خواهد داد.
تلومرها چگونه عمل میکنند؟
تلومرها بخش کوچکی از DNA هستند که در انتهای هر کروموزوم قرار دارند. وظیفه اصلی آنها پاسداری و محافظت از آنها در برابر آسیب و از دست دادن عملکرد سلول در ارتباط با افزایش سن است. اما در هر بار تقسیم سلولی اندازه تلومرها کوتاهتر میشود و دیگر توانایی حفاظت از کروموزوم را از دست میدهد. این باعث میشود که سلول عملکرد عادیاش را ازدست داده و به سمت پیر شدن حرکت کند.
مبنای موفقیت روش ژندرمانی الیزابت پاریش، بر اساس امتیاز تلومرها است. امتیاز تلومر بر پایه تعداد تلومر در سلولهای گلبول سفید خون (لنفوسیت تی) محاسبه میشود. هر چه امتیاز تلومرها بالاتر باشد، نشانگر جوانتر بودن سلول است. امتیاز تلومر الیزابت پاریش 44 ساله، نسبت به میانگین جمعیت آمریکا، نشان داده است که روش ژن درمانی که او از آن صحبت میکند، توانسته 20 سال طول تلومر های سلولهایش را، کمتر کوتاه کند و سلولهای او در مقایسه با بقیه 20 سال جوانتر مانده است.
البته این نتایج توسط دانشمندان وابسته به این پروژه تائید شده و باید منتظر نظرات سایر دانشمندان بمانیم، هرچند محققان شرکت بایوویوا بهصورت مداوم در حال بررسی خون الیزابت پاریش هستند، تا این روند در طی ماهها و سال های آتی نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
باید دید که در آینده این روند به سایر بافتها و اندام الیزابت پاریش منتقل خواهد شد؟ و آیا این روش را میتوان بهصورت امن و بیخطر بر روی سایر بیماران پیری هم انجام داد یا خیر.